Municipalitatea din Los Angeles estimeaza ca nota de plata a ceremoniei funerare a lui Michael Jackson va depasi 2 milioane de dolari, relateaza CBS. Oficialii locali afirma ca fondurile vor fi necesare pentru plata sutelor de politisti ce vor face parte din dispozitivul de ordine, pentru strangerea gunoaielor de dupa ceremonie, instalarea barierelor si organizarea intregului eveniment.

Un oficial local, Jan Perry, a declarat ca "isi doreste ca o persoana particulara sa se ofere sa plateasca intreaga nota de plata - acest lucru ar fi minunat". La randul sau, primarul Antonio Villaraigosa a cerut fanilor artistului sa acopere costurile inmormantarii lui MIchael Jackson.

Declaratiile oficialilor au venit la cateva saptamani dupa ce companii private au acoperit costurile ceremoniei de sarbatorire a echipei LA Lakers, care a castigat campionatul national de baschet din Statele Unite. Aceasta dupa ce mai multi oficiali locali din Los Angeles declarasera ca, din cauza crizei financiare, metropola nu va putea organiza parada victoriei. Orasul din California se confrunta cu un deficit bugetar de circa jumatate de miliard de dolari, iar primaria a fost nevoita sa faca concedieri si sa reduca masiv costurile.

Pe de alta parte, autoritatile estimeaza ca turistii vor pompa circa 4-5 milioane de dolari in aceste zile in economia orasului. Vanzatorii de suveniruri cu Michael Jackson au raportat afaceri in crestere cu zeci de procente, hotelurile din Los Angeles sunt ocupate la capacitate maxima iar numarul turistilor straini a crescut in ultimele zile cu cateva mii.