"Noi nu stim sa stam cracanati, noi stam ferm pe picioare si privim mereu spre viitor", i-a replicat Vladimir Putin lui Barack Obama, care afirmase anterior ca premierul rus este "cu un picior in trecut si cu altul in prezent".

"Este una din trasaturile Rusiei. Rusia si-a permis intotdeauna sa mearga inainte si sa se intareasca. Asa va fi si pe viitor, nu am nici o indoiala", a spus el.

"Daca am sta cu un picior in trecut, cu altul inainte, stiti, e o vorba pe la noi, nu foarte literara - nu stim sa stam cracanati, stam ferm pe picioare", a explicat Putin, citat de ITAR-TASS.

Obama: Putin este cu un picior in trecut si cu altul in prezent

Premierul rus Vladimir Putin este "cu un picior in trecut si cu altul in prezent", considera presedintele american Barack Obama, adaugand ca seful Guvernului de la Moscova ar trebui sa renunte la atitudinea de "razboi rece", informeaza TimesOnline.

In opinia lui Obama, seful guvernului de la Moscova conduce, uneori, "treburile asa cum se facea inainte", scrie RBK Daily. Potrivit liderului american, unul dintre scopurile intalnirii de saptamana viitoare cu Vladimir Putin, precum si cu presedintele Dmitri Medvedev, o constituie dorinta de a da de inteles ca relatiile cu SUA "nu mai pot fi construite dupa principiile razboiului rece".

Obama este de parere ca Putin inca mai are influenta in Rusia. In ceea ce priveste colaborarea cu Medvedev, liderul de la Casa Alba a aratat ca "relatiile sunt foarte bune" si ca este posibila ajungerea la o intelegere privind reducerea arsenalului nuclear.

Liderul american se va intalni cu Putin pe 7 iulie. Potrivit programului, discutiile vor dura 1,5 ore, dupa care Obama va avea o intrevedere cu fostul presedinte Gorbaciov si va participa la Forumul civic, organizata de reprezentantii organizatiilor neguvernamentale din Rusia si SUA.