O palestiniana a fost ranita vineri dimineata in Cisiordania, in urma tirurilor israeliene al soldatilor israelieni, la un baraj militar, pentru ca avea asupra sa un pistol de jucarie, a anuntat un purtator de cuvant al armatei israeliene, citat de AFP.

"O palestiniana, suspectata ca ar avea o arma asupra sa, a fost ranita in aceasta dimineata in apropierea unui baraj militar din nordul Iudeei-Samaritene (Cisiordania), dupa ce soldatii au somat-o in zadar sa se opreasca. Militarii au tras in picioarele palestinienei", a explicat acesta.

"Soldatii au descoperit ca palestiniana detinea, de fapt, o jucarie - un pisol din plastic - si a fost transportata la un spital din Israel, unde ranile sale au fost calificate drept grave", a precizat purtatorul de cuvant.

In ziua precedenta, o palestiniana de 17 ani a fost ucisa in centrul Fasiei Gaza de tiruri ale soldatilor israelieni. Au circulat informatii contradictorii legate de varsta si identitatea victimei, prezentata temporar drept un barbat tanar.

Potrivit martorilor palestinieni, tanara a fost gasita moarta, dupa ce soldatii au tras cu un obuz, care a ranit alte patru persoane.

Un purtator de cuvant al armatei a precizat ca au existat schimburi de focuri de arma automata in acest sector, fara a confirma insa tirul de obuz.

Potrivit unor surse militare, soldatii au tras cel putin un obuz, dupa ce asupra lor s-a deschis focul, in momentul in care patrulau de-a lungul barierei de securitate care separa Israelul de Fasia Gaza.