Locuitorii unui sat din Ucraina vor ca asezarea lor sa se numeasca de acum inainte "Jackson". Anuntul a fost facut de unul dintre alesii locali, asaltat de fanii "regelui muzicii pop", scrie AFP. Oamenii vor sa schimbe numele localitatii in memoria celebrului cantaret, dar si pentru a atrage mai multi turisti, a recunoscut alesul.

Mai exact este vorba despre satul Oktyabrskaya, care a primit acest nume "in onoarea" Revolutiei bolsevice din Octombrie. "Locuitorii au fost cei care mi-au adresat aceasta cerere", a explicat deputatul Oleg Kislitsyne. "Acolo sunt multi fani de-ai lui Michael Jackson, care vor sa-l imortalizeze, sa-i faca un muzeu si sa stranga o colectie de discuri cu muzica sa", a continuat el.

Iar cererea are sanse sa fie dusa la indeplinire. Cu atat mai mult cu cat e vorba despre "o regiune sinistrata, unde toate fabricile sunt inchise". Consilierii locali deja au inceput discutiile cu locuitorii, pentru a face demersurile necesare. Intrebat, insa, care este legatura dintre Oktyabrskaya si Michael Jackson, alesul local a declarat ca intreaga lume este in plin proces de "mondializare". "Nu sunt fan Michael, dar ii respect opera. Avea o vointa de fier", a explicat ucraineanul.