Singurul supravietuitor al accidentului avionului Airbus A310, care s-a prabusit in noaptea de luni spre marti, in largul insulelor Comore, este o adolescenta de 14 ani care locuieste in Marsillia si calatorea impreuna cu mama sa, a declarat, pentru AFP, un membru al comunitatii comoriene.

Adolscenta se numeste Bakari Baya si a fost salvata de echipele comoriene, aflandu-se in prezent la spitalul El Maarouf, a precizat Abdallah Ibrahim, coordonatorul marseillez al Asociatiei Comoriene, confirmand astfel informatiile Crucii Rosii si ale guvernului.

Initial, Reuters anuntase ca singurul supravietuitor este un copil in varsta de cinci ani.

Purtatorul de cuvant al Crucii Rosii Comore, Ramulati Ben Ali, afirmase ca o fata de 14 ani fusese internata marti in spitalul din Moroni, intr-o stare care "nu inspira nicio ingrijorare".

A fost reperata o cutie neagra

Una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A310, apartinand companiei Yemenia, a fost localizata marti dupa-amiaza, iar operatiunile de recuperare vor demara miercuri.

"Semnalul cutiei negre a fost localizat ieri la ora locala 16:30 (12:30 GMT) de o patrula aeriana, la 40 de kilometri de tarmul insulei Grande Comore", a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet.

O nava franceza, Rieuse, urmeaza sa ajunga miercuri in zona pentru a demara operatiunile de recuperare a cutiei negre.

O aeronava Airbus A310, care efectua o cursa Paris-Marsillia-Sanaa-Moroni, cu 153 de persoane la bord, s-a prabusit in noaptea de luni spre marti langa insulele Comore din Oceanul Indian.