Americanii de culoare il considera pe Barack Obama un presedinte bun, dar tot mai multi cred ca relatiile interasiale nu s-au imbunatatit de cand acesta a preluat biroul de la Casa Alba, releva un sondaj national citat de CNN.

96% dintre americanii negri sunt de acord cu modul in care Obama isi indeplineste indatoririle de presedinte, potrivit studiului citat.

In perioada campaniei din 2008, 38% dintre negrii intervievati afirmau ca discriminarea rasiala este o problema serioasa. In noul sondaj, 55% dintre respondenti cred ca discriminarea este o problema serioasa, fiind situata aproximativ la acelasi nivel la care se afla in 2000.

Exista diferente sensibile intre opiniile negrilor si albilor in ceea ce priveste performantele lui Obama. Daca peste 60% dintre negri cred ca deciziile adoptate de Obama corespund asteptarilor lor, doar 46% dintre albi considera acelasi lucru.

Sase la suta dintre negri declara ca Barack Obama le-a inselat asteptarile, in timp ce 35% dintre albi se declara dezamagiti de performanta primului presedinte de culoare al Americii.

Sondajul telefonic a fost efectuat in perioada 16-18 mai, pe un esantion de 505 negri si 501 albi si are o marja de eroare de +/- 4,5%.