"Norii negri ai razboiului nuclear se aduna deasupra Peninsulei Coreene", au avertizat, joi, oficiali de la Phenian, adaugand ca tara lor isi va spori arsenalul nuclear, cu ocazia aniversarii razboiului dintre cele doua Corei (1950 - 1953), anunta AFP.

"In Peninsula Coreeana a fost creata o situatie de instabilitate... norii negri ai razboiului nuclear se aduna", a scris, joi, Rodong Sinmun, o publicatie a Partidului Comunist nord-coreean. Potrivit acesteia, un razboi ar putea izbucni oricand in Peninsula Coreeana, motiv pentru care Phenianul continua sa isi sporeasca arsenalul nuclear.

"Atata timp cat va dura politica ostila a Statelor Unite, noi nu vom renunta la arsenalul nuclear, ba chiar il vom consolida", a mai scris publicatia comunista.

Data de 25 iunie marcheaza aniversarea razboiului dintre cele doua Corei. Tensiunile in Peninsula s-au amplificat anul acesta, dupa data de 25 mai, cand Coreea de Nord a efectuat un test nuclear, dupa ce precedentul test de acest fel avusese loc in 2006.

  • Obama: Suntem pregatiti pentru orice eventualitate

Testul nuclear a fost ferm condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, care a impus noi sanctiuni Phenianului. Regimul lui Kim Jong-il este, insa, suspectat acum de faptul ca ar pregati un nou tir de rachete nucleare, de aceasta data cu raza lunga de actiune.

Liderul de la Casa Alba, Barack Obama, a afirmat, la inceputul acestei saptamani, intr-un interviu acordat CBS News, ca administratia americana este "pregatita pentru orice eventualitate" in cazul in care Phenianul ar lansa un tir de rachete nucleare in directia insulelor americane Hawai din Pacific.