Organizatiile pentru protectia drepturilor homosexualilor sunt scandalizate dupa ce o biserica din statul Connecticut a postat un video pe YouTube in care este prezentat procesul de exorcizare a unui tanar bantuit de "demonii homosexualitatii", relateaza AP.

Inregistrarea, de 20 de minute, a fost ulterior retrasa de pe YouTube.

"Iti ordon sa parasesti acest corp chiar acum!", striga preotul, in timp ce tanarul se zbate pe jos.

"Acum, in numele lui Iisus, invoc demonul homosexualitatii. Demon al homosexualitatii, vrem un spirit curat, paraseste acest corp", spun preotii.

Robin McHaelen, de la o asociatie pentru protectia drepturilor homosexualilor, sustine ca imaginile dovedesc abuzurile la care a fost supus tanarul. Ea afirma ca va depune plangere la Departamentul pentru Copii si Familie din Connecticut.

Baiatul care a fost supus procesului de exorcizare a declarat ca are 16 ani, dar a refuzat sa faca orice alt comentariu.

Reverendul Patricia McKinney, de la Manifested Glory Ministries din Bridgeport, a sustinut insa ca baiatul are 18 ani si a venit de bunavoie la biserica, pentru a cauta ajutor.

Ea a negat ca aceasta actiune ar fi adus vreun prejudiciu bisericii.

Guyana franceza: 12 ani de inchisoare pentru moartea unui tanar de 15 ani, care a murit la exorcizare

Patru membri ai "Eglise du Christianisme Celeste" au fost condamnati miercuri seara la pedepse cu inchisoarea de pana la 12 ani, dupa ce un adolescent bolnav psihic a murit in Guyana franceza, dupa ce a fost supus unui proces de exorcizare, relateaza AFP.

Adolescentul, in varsta de 15 ani, epileptic si suferind de tulburari psihice, a murit in 3 ianuarie 2005, atarnat de o cruce a parohiei din Saint-Gabriel, dupa ce a fost torturat, au stabilit judecatorii.