Logodnicul iraniencei Neda, tanara care a fost ucisa in timpul manifestatiilor din Teheran si a carei imagine, murind, a starnit un val de emotie in intreaga lume, a acuzat luni seara militiile devotate presedintelui Mahmoud Ahmadinejad de uciderea ei, relateaza AFP.

"Se afla la cateva strazi distanta de locul unde aveau loc manifestatiile ample ale protestatarilor, in apropierea cartierului Amir-Abad. Era impreuna cu profesorul ei de muzica, asezata intr-o masina si prinsa in ambuteiaj a povestit Caspian Makan, logodnicul lui Neda Agha-Soltan.

"Era foarte obosita si ii era cald. A iesit din masina pentru cateva minute. Atunci a fost ucisa de gloante", a declarat el, pentru BBC Persia TV, emisiunea in limba farsi a radio-televiziunii britanice.

O inregistrare video difuzata pe internet, in care se arata moartea tinerei Neda, a declansat un val de emotie in intreaga lume. In imagine se vede o tanara intinsa la pamant, cu fata acoperita de sange si cu ochii larg deschisi.

"Martorii si imaginile video arata clar ca, probabil, este vorba de bassidji in tinuta civila care au tras deliberat in ea", a acuzat el, referindu-se la redutabilele militii bassidji, devotate presedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

"Martorii spun ca militienii au tintit-o pe Neda si au tras in piept. A murit in minutele urmatoare", a mai spus el.