Autoritatile franceze au dezmintit la scurt timp informatia cotidianului Le Monde, potrivit careia un submarin al Marinei a captat un semnal care ar putea proveni de la cutiile negre ale avionului A330 al companiei Air France, disparut la 1 iunie in largul coastelor braziliene, anunta AFP.

Cutiile negre ale avionului Airbus nu au fost inca "localizate", a declarat un purtator de cuvant al Biroului de anchete si analize (BEA).

"La acest moment, inregistrarile de zbor nu au fost localizate", a afirmat sursa citata, adaugand ca "echipele de cautare verifica toate zgomotele" captate.

BEA, organismul insarcinat cu anchetele tehnice pentru determinarea cauzelor accidentului, "va comunica imediat ce va avea confirmarea unei informatii precise", a adaugat purtatorul de cuvant.

Potrivit unei informatii care a aparut marti pe site-ul de internet al cotidianului Le Monde, cutiile negre ale cursei Rio-Paris "au fost reperate".

Submarinele Marinei franceze "au captat un semnal foarte slab emis de balizele acestor cutii", sustinea Le Monde.

"Nu este pentru prima oara cand captam zgomote. Toate aceste zgomote sunt verificate. Munca de cautare continua", precizeaza BEA.

"Reperarea cutiilor negre inseamna localizarea acestora", or acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent, adauga autoritatea franceza.

Reamintim ca la bordul avionului se aflau 228 de persoane, iar cauzele prabusirii sint, in continuare, necunoscute.