Autoritatile braziliene au identificat 11 din cele 50 de corpuri recuperate din Oceanul Atlantic, in urma prabusirii avionului Airbus, apartinand companiei Air France. Cadavrele au fost identificate pe baza amprentelor digitale si dentare, relateaza AFP.

Pana in prezent, au fost identificate corpurile a zece brazilieni (cinci barbati si cinci femei) si cel al unui cetatean strain de sex masculin, au anuntat autoritatile statului Pernambuco, intr-un comunicat.

Familiile victimelor braziliene au fost anuntate in prealabil de politie, care a precizat ca si ambasada statului din care provenea a 11-a victima identificata a fost prevenita.

Autoritatile braziliene nu au oferit niciun detaliu suplimentar legat de victime. Pana in prezent, majoritatea corpurilor recuperate au fost autopsiate.

Prabusirea cursei Airbus A330 deasupra Atlanticului, in noaptea de 31 mai - 1 iunie, cu 228 de persoane la bord, constituie cea mai mare catastrofa din istoria companiei aeriene franceze.

Cauzele prabusirii raman inexplicabile. Cercetarile continua intr-o zona situata la peste 1.000 de kilometri de coastele braziliene.

Un submarin francez este angajat in cursa pentru cautarea cutiilor negre ale avionului, in conditiile in care balizeze care semnaleaza pozitia acestora vor inceta sa emita peste o saptamana.