Bernard Top si prietena sa, Mireille, nu inceteaza cu elogiile: un sejur in Romania i-a repus intr-o forma olimpica. Asa incepe un amplu articol dedicat tarii noastre si publicat de ziarul francez Nord Eclair. Unul dintre putinele texte scrise din afara granitelor noastre si in care Romania nu este nici tara tiganilor, nici a coruptiei sau a saraciei. Haideti sa vedem a cui.

"Romania, o tara care ne rasfata"

Bernard Top si Mireille merg la Neptun din 2005, asa ca au vazut cu ochii lor cum se schimba o tara, de la an la an. "La inceput, e adevarat ca erau foarte saraci si infrastructura lasa uneori de dorit. Dar acum, dimpotriva, este ultramodern. Iar gastronomia e un domeniu care a progresat si el", explica Mireille. Si apoi, nu se poate trece cu vederea peste primirea pe care romanii le-o fac oaspetilor straini, scrie publicatia din Hexagon. "Suntem cu adevarat rasfatati si vorbesc toti franceza", continua sa povesteasca cei doi turisti.

O vacanta la Neptun, "o adevarata afacere"

Asa se face ca, in ultimul timp, tot mai multi francezi aleg ca destinatie pentru vacanta litoralul Romaniei. Fata de Paris, Lyon sau Marseille, tarmurile Marii Negre nu sunt decat la o departare de doua ore de zbor. In ciuda zborului, o vacanta in Romania este o afacere foarte buna, continua jurnalistii. "Anul trecut, am platit 1.047 de euro de persoana pentru doua saptamani de cazare, cu pensiune completa. Greu sa gasesti undeva mai putin de atat", povesteste Bernard Top. Si oricine calatoreste pana in Romania se poate bucura de un masaj, la Neptun, care nu costa decat 10 euro pe ora. Amanunt ce poate parea insignifiant la prima vedere, dar care cantareste destul de mult in luarea unei decizii, cand e vorba de concediu si relaxare.

"Cine vine aici, sigur se mai intoarce"

Iar marturia nu este singulara. Michèle Coestier este o alta turista care nu conteneste cu laudele, scrie Nord Eclair. A fost de opt ori la Neptun si spune ca n-a auzit pe nimeni sa se planga de aceasta destinatie. "In general, daca ajungi o data, te reintorci".