Presedintele american Barack Obama a cerut sambata guvernului iranian sa puna capat violentelor si nedreptatilor, intr-un comunicat publicat de Casa Alba, ridicand usor tonul in raport cu declaratiile anterioare, relateaza AFP.

"Cerem guvernului iranian sa puna capat tuturor actelor de violenta si de nedreptate comise impotriva propriului sau popor", afirma Obama.

"Guvernul iranian trebuie sa inteleaga ca toata lumea este cu ochii pe ce se intampla in Iran. Deplangem fiecare dintre vietile nevinovate pierdute", adauga Obama.

"Dreptul universal la manifestari si libertatea de expresie trebuiesc respectate, iar Statele Unite stau alaturi de cei care incearca sa-si exercite aceste drepturi", continua liderul american.

Potrivit unui inalt responsabil al administratiei americane, Obama "s-a intalnit, in mai multe randuri", cu principalii consilieri ai Casei Albe, pentru a discuta situatia din Iran.

Obama a fost criticat sever de opozitia republicana, care considera ca abordarea sa asupra situatiei din Iran este prea 'moale'.