Un american s-a deghizat in mama sa, care a decedat in urma cu sase ani, pentru a putea incasa pensia acesteia. El a reusit sa stranga, in acest fel, 100.000 de dolari in contul pensiei si alocatiei pentru locuinta, fiind inculpat in prezent pentru frauda, relateaza AFP.

Thomas Parkin, in varsta de 49 de ani, ajutat de un complice, Mhilton Rimolo, care-l 'incarna' pe nepotul batranei doamne, sunt urmariti pentru 47 de capete de acuzare.

Ei au primit, in total, 52.000 de dolari ca pensie si 65.000 de dolari in contul ajutorului pentru locuinta, potrivit procurorului districtului Brooklyn (sudul New Yorkului), Charles J. Hynes.

"Acuzatii au reusit sa puna la punct, timp de mai multi ani, o frauda fara precedent din punct de vedere al anvergurii si al incalcarii bunului simt", a declarat Hynes.

Thomas Parkin a inceput prin a falsifica certificatul de deces al mamei sale, facand rost de un nou numar de asigurari sociale, pentru a se crede ca mama sa, Irene Prusik, este in continuare in viata.

Pentru a fi credibil pana la capat, el s-a deghizat in mama sa pentru reinnoirea permisului de conducere.

In cadrul unei anchete districtuale privind neregulile juridice legate de locuinta defunctei, Thomas Parkin si Mhilton Rimolo au acceptat sa organizeze o intalnire cu septuagenara.

Anchetatorii au avut insa surpriza sa-l gaseasca pe Parkin degizat in haine de dama, rujat si cu unghiile facute.

"Mi-am tinut mama in brate, atunci cand a murit, i-am respirat ultima suflare, asa ca eu sunt mama mea", a declarat Parkin, in momentul arestarii.

Cautiunea a fost fixata la un milion de dolari pentru fiecare dintre cei doi acuzati. Ei risca o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare.