Sefii de stat si de guvern din Uniunea Europeana se reunesc, joi si vineri, la Bruxelles, pentru Consiliul European de Vara. Romania este reprezentata de presedintele Traian Basescu si de premierul Emil Boc.

Vor fi discutate primele masuri pentru a consolida supravegherea pietelor financiare europene, in contextul crizei economice internationale. Se are in vedere crearea unui consiliu care sa avertizeze din timp in legatura cu eventualele riscuri de pe pietele financiare.

"Liderii europeni vor examina cel mai recent raport al Consiliului privind rezultatele masurilor adoptate la nivel naţional sau european pentru depasirea crizei economice. Vor fi discutate principiile de orientare in continuare a actiunilor nationale in plan economic si financiar, precum si propunerile privind consolidarea regimului de reglementare si supraveghere financiara la nivelul Uniunii Europene", precizeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale dat publicitatii.

O alta chestiune care va fi abordata in timpul lucrarilor este cea referitoare la desemnarea viitorului presedinte al Comisiei Europene, informeaza Radio Romania Actualitati. Pe agenda reuniunii mai figurează problematica schimbărilor climatice şi a dezvoltării durabile.