Suporterii politicianului Mir Hossein Mousavi intentioneaza sa demonstreze, din nou, pe strazile din Teheran, pentru a protesta fata de "frauda masiva" inregistrata in timpul alegerilor prezidentiale de saptamana trecuta din Iran, informeaza BBC. In acest timp, mii de iranieni au manifestat in diferite orase din intreaga lume.

Demonstrantii se vor aduna in centrul capitalei iraniene. Marti, protestele par sa se fi desfasurat pasnic, desi media straina nu a avut acces la ceea ce autoritatile numesc "mitinguri neautorizate". Mii de sustinatori ai lui Ahmadinejad, unii dintre ei adusi cu atobuzele din provincie, au demonstrat si ei in centrul Teheranului.

Demonstratia de miercuri vine la doar cateva ore dupa ce fortele de securitate au perchezitionat mai multe campusuri universitare in cateva orase iraniene. BBC precizeaza ca studentii au fost printre cei mai activi sustinatori ai lui Mousavi.

Protestele au crescut in intensitate dupa ce Mahmoud Ahmadinejad a fost reconfirmat in functia de presedinte al tarii in urma scrutinului de vineri. Cel putin opt persoane si-au pierdut viata in confruntarile cu fortele de ordine. Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a facut apel la calm si a cerut incetarea violentelor.

Pe de alta parte, emigrantii iranieni au manifestat in ultimele zile in mai multe orase de pe glob: Washington, Londra, Paris, Dubai, Viena, Montreal, New York. Acestia au fluturat steaguri nationale si au cerut ca voturile lor sa fie numarate.

Proteste iraniene la Paris

Demonstratie in fata sediului ONU din New York