Washington a cerut site-ului de microblogging Twitter sa amane o operatiune de mentenanta, pentru a permite opozantilor din Iran sa continue sa comunice prin intermediului acestui serviciu, a declarat marti un oficial al departamentului de Stat, sub protectia anonimatului, relateaza AFP.

Departamentul de Stat a intrat in contact, in cursul acestui week-end, cu responsabili ai site-ului de microblogging "pentru a-i face sa remarce ca este vorba despre un mijloc important de comunicare, nu pentru noi, ci pentru Iran", a declarat sursa citata.

Oficialul Casei Albe a refuzat sa precizeze cine a intervenit pe langa conducerea Twitter, precizand doar ca nu este vorba despre secretarul american de Stat, Hillary Clinton.

Manifestantii iranieni care contesta rezultatele scrutinului prezidential au folosit site-ul Twitter pentru apeluri la rezistenta si au difuzat informatii privind confruntarile cu politia si cu partizanii presedintelui reales Mahmoud Ahmadinejad.

Mesaje, insotite uneori de link-uri catre fotografii, au circulat masiv pe populara platforma de socializare, in ciuda eforturilor autoritatilor locale de a limita accesul la informatiile legate de protestatari.