In septembrie 2008, numarul doi democrat din Senatul de la Washington, Dick Durbin, a vandut actiuni la bursa in valoare de 116.000 de dolari, dupa ce a participat la o intalnire cu usile inchise cu secretarul Trezorieriei, Henry Paulson, si seful Federal Reserve, Ben Bernanke, informeaza Chicago Sun-Times. Durbin a investit cea mai mare parte a banilor in compania Berkshire Hathaway Inc. a miliardarului Warren Buffett.

Potrivit celor scrise in declaratia sa fiscala, Durbin a vandut actiuni in fonduri mutuale in valoare de 42.696 de dolari la 19 septembrie, la o zi dupa ce secretarul Trezoreriei din acel moment, Henry Paulson, si seful Fed Bernanke le-au cerut liderilor din Congres, intr-o intalnire cu usile inchise, sa puna la punct legislatia pentru a ajuta bancile cu probleme. In aceeasi zi, Durbin a cumparat actiuni Class B apartinand companiei lui Buffett.

Declaratia sa fiscala indica faptul ca, in septembrie trecut, cand pietele financiare se prabuseau, Durbin a vandut actiuni in valoare totala de 116.000 de dolari. In acelasi timp, el a investit 98.046 de dolari in Berkshire Hathaway.

"Durbin a facut ceea ce o multime de oameni au facut, dupa ce au vazut ca economiile lor au inceput sa se prabuseasca si au incercat sa salveze o parte din bani iesind de pe piata ", a declarat purtatorul de cuvant al senatorului democrat, Joe Shoemaker.

Shoemaker a insistat ca senatorul Durbin nu a profitat de cele aflate de la Paulson si Bernanke in timpul intalnirii din 18 septembrie. "Orice informatie data de Paulson celor din Congres nu a fost secreta si a fost facuta publica a doua zi", a spus Shoemaker.