Mai multi oficiali locali din Los Angeles au declarat ca, din cauza crizei financiare, metropola nu va putea organiza o parada in cinstea echipei LA Lakers, in cazul in care aceasta va castiga campionatul national de baschet din Statele Unite, informeaza Reuters. LA Lakers mai are nevoie de o singura victorie in confruntarea cu Orlando Magic pentru a castiga cel de-al 15-lea titlu NBA.

Parada victoriei ar costa municipalitatea in jur de un milion de dolari, bani pe care nu-i are. Orasul din California se confrunta cu un deficit bugetar masiv, iar primaria a fost nevoita sa faca concedieri si sa reduca masiv costurile.

"Nu ne putem permite sa acoperim costurile", a declarat consilierul local Jan Perry. "Cum putem sa luam o decizie legata de locurile de munca ale oamenilor si apoi sa sponsorizam o parada?", s-a intrebat Perry, citat de Los Angeles Times, in timp ce Barbara Maynard, un purtator de cuvant al sindicatului bugetarilor, a completat: "Nu credem ca este potrivit, in acest context economic, ca parada sa fie finantata de catre contribuabili".

Un alt consilier local, Bernard Parks, a declarat insa ca se asteapta ca municipalitatea sa organizeze parada si sa suporte costurile.

Intre timp, politia a anuntat ca a luat masuri speciale in cazul in care Lakers va castiga, pentru a evita incidentele violente de joi seara, cand suporterii au distrus masini in East LA.

Meciul cu numarul cinci dintre Lakers si Magic are loc duminica seara.