Un numar tot mai mare de copii din Zimbabwe recurg la prostitutie pentru a supravietui, avertizeaza organizatia Salvati Copiii, citata de BBC News. Saracia generalizata determina fetele, unele avand varsta de doar 12 ani, sa-si vanda trupul chiar si pentru un pachet de biscuiti.

Organizatia sustine ca organizarea Cupei Mondiale in Africa de Sud, care se invecineaza cu Zimbabwe, nu va face decat sa inrautateasca lucrurile.

Rata somajului in Zimbabwe atinge 90% si majoritatea populatiei nu are bani pentru mancare, asigurari sociale sau scoala.

Directorul adjunct al unei scoli a declarat pentru BBC ca majoritatea elevelor sale se prostitueaza pentru orice pot primi.

"Poate sa fie vorba de carti, de biscuiti, de chipsuri, cateodata chiar si pentru a primi o imbratisare".

Au inceput sa apara tot mai multe dovezi ca tinerele au devenit tintele traficantilor de copii, a precizat directorul pentru Zimbabwe al organizatiei Salvati Copiii, Rachel Pounds.

Acestia intentioneaza sa trimita tinerele fete din Zimbabwe in Africa de Sud, pentru a potoli apetitul sexual al celor care vor participa la Cupa Mondiala de Fotbal din Africa de Sud, in 2010.