Osama bin Laden se ascunde in continuare in Pakistan, a declarat directorul Central Intelligence Agency, Leon Panetta, care si-a exprimat speranta ca ofensiva militara lansata de Islamabad in valea Swat va spori sansele SUA de a-l prinde pe liderul al-Qaeda, scrie The Telegraph, in editia electronica.

Panetta a afirmat ca arestarea lui bin Laden ramane una dintre prioritatile de varf ale agentiei pe care o conduce.

"Speranta noastra este ca sansele de a-l prinde sunt mai mari, pe masura ce armata pakistaneza avanseaza si in combinatie cu actiunile noastre", a adaugat Panetta.

Central Intelligence Agency a marit numarul ofiterillor si al agentilor recrutati, precum si al informatorilor din randul pakistanezilor, a precizat seful CIA.

El a declarat ca ofensiva pakistaneza in valea Swat realizeaza progrese substantiale, spre deosebire de actiunile din trecut destinate combaterii extremistilor. Armata pakistaneza sustine ca a ucis peste 1.300 de militanti in cursul acestei ofensive si controleaza majoritatea regiunii.

Panetta a avertizat insa ca, pe fondul progreselor CIA in Pakistan, liderii al-Qaeda ar putea sa-si transfere operatiunile in locuri mai sigure, precum Yemen sau Somalia, tari in care exista regiuni extinse aflate in afara controlului guvernamental.

Panetta a mai spus ca administratia Obama are in vedere o noua abordare in privinta programelor nucleare dezvoltate de Coreea de Nord si de Iran.

"Abordarea pe care o vom promova in cazul Coreei de Nord va trimite un semnal foarte important Iranul in privinta modului in care rezolvam aceste probleme", a spus Panetta, refuzand insa sa ofere detalii suplimentare.