Ministrul canadian al resurselor naturale a intrat miercuri in vizorul presei si al opozitiei, dupa ce un dosar cu documente confidentiale din domeniul nuclear a fost uitat intr-un studio de televiziune. Opozitia ii reproseaza premierului Stephen Harper ca nu a demis ministrul neglijent, Lisa Raitt, informeaza AFP.

"Unul din membrii echipei ministeriale nu a respectat procedurile. Au fost luate masuri in acest sens", a declarat Raitt, care a avut de raspuns unui tir de intrebari din partea jurnalistilor. "Mi-am prezentat demisia, insa premierul Harper nu a acceptat-o. Persoana responsabila si-a dat demisia", a spus ministrul Raitt, in repetate randuri. Este vorba de directorul de comunicare al cabinetului, vinovat ca a lasat mapa incriminata intr-un studio al televiziunii CTV.

Mapa a ramas la CTV timp de sase zile, pana marti, cand gafa a fost adusa in atentia publicului. Documentele, dintre care unele erau marcate "secret", contineau, printre altele, detalii despre costurile subestimate ale unui reactor nuclear.

Premierul Stephen Harper si-a sustinut ministrul: "Este o grava incalcare a protocolului, de care insa ministrul Lisa Raitt nu se face vinovata", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Kory Teneycke.

Opozitia canadiana nu s-a multumit cu explicatia, si solicita in continuare demisia ministrului. "Este o problema de competenta, nu numai in ceea ce o priveste pe dna ministru, dar si referitor la intregul guvern", a declarat liberalul Michael Ignatieff, liderul principalei formatiuni de opozitie.