Frank De Winne, astronautul de nationalitate belgiana al Agentiei Spatiale Europene (ESA), a transmis un mesaj din spatiu, indemnandu-i pe europeni sa voteze la alegerile europene din 4-7 iunie. "Am facut demersuri pentru a vota prin procura, asa incat nu voi lipsi de la alegerile europene, chiar daca sunt aici. Sper ca si tu vei vota, oriunde ai fi si indiferent de orientarea ta politica", a spus De Winne.

Misiunea astronautului belgian a fost lansata saptamana trecuta, de pe cosmodromul Baikonur din Kasakhstan si va dura 6 luni.

"Faptul ca voi fi primul european care va comanda Statia Spatiala Internationala este un exemplu clar a ceea ce pot realiza europenii cand coopereaza", a spus De Winne. Alegerile sunt importante, a mai declarat astronautul european, pentru ca Europa imbunatateste multe aspecte ale vietii noastre zilnice, de la protectia mediului la drepturile consumatorilor, de la siguranta transporturilor la libera circulatie a persoanelor, Europa are in vedere bunastarea cetatenilor sai".

Mesajul din spatiu este o intiativa a Parlamentului European, a Agentiei Spatiale Europene si astronautului belgian.

Iata indemnul lui De Winne: