Sute de femei blonde au defilat duminica pe strazile capitalei letone Riga, intr-o incercare de a ridica moralul natiunii baltice, care se confrunta cu cea mai grava recesiune din randul celor 27 de tari membre ale UE, relateaza The Telegraph.

Imbracate in roz si alb, unele insotite de catei, si acompaniate de o orchestra feminina, blondele au defilat pentru o cauza buna: strangerea de fonduri in scopuri caritabile.

"Nu sunt proasta. Sunt frumoasa si voi dovedi acest lucru", a declarat o participanta la parada.

Organizatorii manifestatiei sustin ca doresc in acest mod sa aduca "energie pozitiva" in randul poporului leton, a carui economie e lovita crunt de criza financiara, si spera ca acest eveniment va deveni unul anual. Mai mult, acestia vor ca ziua de 31 mai sa fie oficial Ziua nationala a Blondelor.

Parada face parte din programul "Weekendul Blondelor", in care mai figureaza un turneu de golf, o defilare de moda, un bal si un concurs de desen pentru copii.

"In sfarsit ceva diferit, ceva pozitiv, fiindca am obosit sa tot aud vorbindu-se de criza", a spus o spectatoare, in varsta de 70 de ani. La parada au asistat numerosi trecatori, dar si multi turisti uimiti.

Letonia, tara baltica ce numara 2,3 milioane de locuitori, este cea mai acut afectata de recesiune dintre toate tarile Uniunii Europeane, la care a aderat in 2004.