Adjunctul ministrului bulgar de Interne, Rumen Andreev, care a fost vazut vineri la o petrecere de aniversare intr-un loc public, va fi demis, informeaza agentia de stiri Novinite. Vineri, in Bulgaria fusese decretata zi de doliu national in memoria a 17 persoane ucise intr-un accident de autobuz in estul tarii.

La propunerea ministrului de Interne Mihail Mikov, premierul Serghei Stanisev il va demite pe Rumen Andreev. In noaptea de vineri spre sambata, acesta a participat la o petrecere organizata intr-un restaurant cunoscut din Sofia cu prilejul aniversarii unui sef din ministerul de Interne.

"Este inacceptabil din punct de vedere moral", a declarat Stanisev. "Andreev va fi demis astazi (sambata - n.red.), iar restul angajatilor ministerului vor primi penalizari."

Bulgaria a decretat ziua de doliu national dupa ce 17 oameni au murit in urma unui groaznic accident in orasul Iambol, cauzat de soferul unui autobuz, pus sub acuzare pentru omor din culpa. Acesta a incalcat grav normele de circulatie si fusese angajat fara sa fie evaluat psihologic. Ca atare, a fost pus sub acuzatie si proprietarul autobuzului pentru omor prin neglijenta.