Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, a declarat ca vrea sa-i dea omologului sau american, Barack Obama, o carte scrisa de Vladimir Ilici Lenin, informeaza AP. In aprilie, in timpul Summit of the Americas, desfasurat in Trinidad si Tobago, Chavez i-a inmanat lui Obama o carte care vorbeste despre consecintele negative ale prezentei europene si americane in America Latina. Obama a acceptat cadoul.

Chavez a declarat ca o sa-i dea lui Obama, "la urmatoarea intalnire", cartea "Ce-i de facut?", scrisa de liderul sovietic.

Volumul vorbeste despre rolul intelectualilor si al proletariatului in promovarea revolutiei, fiind scris cu aproape 15 ani inainte de revolutia bolsevica din 1917, din Rusia.

Presedintele Chavez a facut aceasta declaratie in timpul unei editii speciale, de patru zile, a show-ului tv Alo Presidente.

In aprilie, in timpul Summit of the Americas, desfasurat in Trinidad si Tobago, Chavez i-a inmanat lui Obama o carte, intitulata "Las venas abiertas de América Latina", care vorbeste despre consecintele negative ale prezentei europene si americane in America Latina.

In ziua imediat urmatoare, cartea scrisa de Eduardo Galeano a ajuns pe locul doi in topul vanzarilor pe Amazon.com.