Congresmanul american Paul Broun (Georgia) a introdus o rezolutie in Congresul de la Washington prin care-i solicita presedintelui Barack Obama sa declare 2010 "Anul Bibliei", informeaza FoxNews. Alti 13 republicani sunt cosemnatari ai rezolutiei, introdusa la inceputul lunii mai, care a inceput sa faca valuri pe Internet.

Documentul precizeaza, printre altele, ca "Biblia a inspirat acte de patriotism care i-au unificat pe americani".

Republicanii vor sa-l determine pe Obama sa desemneze 2010 drept "Anul National al Bibliei" dar si "sa emita o proclamatie care sa le ceara cetatenilor de toate religiile sa redescopere si sa aplice mesajul de nepretuit si vesnic al Sfantei Scripturi, care a influentat si conturat profund Statele Unite si forma sa extraordinara de guvernare".

FoxNews precizeaza ca presedintele Ronald Reagan a proclamat 1983 "Anul Bibliei".

Reactionand la initiativa pliticienilor republicani, blogul liberal DailyKos scrie: "De ce aceste 14 creaturi din Congres isi pierd timpul cu lucruri stupide ca acesta, cand noi am ocupat doua tari straine iar economia noastra se afla in colaps? Oare din cauza ca ei cred ca singurul mod posibil de a iesi din aceasta incurcatura creata de republicani este sa ne rugam?"