O organizatie ateista din statul american Indiana a demarat o campanie in Chicago al carei slogan este "La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu", informeaza Chicago Tribune. 25 de autobuze din Chicago au fost inscriptionate cu acest mesaj de catre Indiana Atheist Bus Campaign.

"Scopul acestei campanii, care se va desfasura pana in iunie, este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra", a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului. Publicatia precizeaza ca Indiana Atheist Bus Campaign si American Humanist Association au strans peste 10.000 de dolari pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.

"Toti ateistii cred ca Dumnezeu este creatia omului. Obisnuiam sa avem mii de Dumnezei, acuma am ajuns insa la unul singur. Ne apropiem de numarul real", a spus Sitzes, adaugand ca "sloganul campaniei din Chicago afirma ca religia este o creatie sociala, a omului - la fel ca literatura, arta, politica si stiinta - si, datorita acestui fapt, ar trebui sa fie supusa dezbaterii, la fel ca si celelalte". Sitzes a declarat ca opiniile ateistilor, agnosticilor sau ale umanistilor sunt deseori ignorate.

Grupul a decis sa inscriptioneze mesajul pe autobuzele din Chicago dupa ce o campanie similara in Indiana a fost respinsa de autoritatile locale. Grupul intentiona sa plaseze mesajul "Poti fi bun si fara Dumnezeu" pe mijloacele de transport public din Bloomington si South Bend.

Chicago Tribune noteaza faptul ca, in 2008, opt organizatii religioase (musulmani, romano-catolici, adventisti de ziua a saptea etc.) au afisat mesaje pe mijloacele de transport in comun din Chicago.