Fostul presedinte sud-coreean Roh Moo-Hyun, cunoscut in principal pentru incercarea sa de a dezgheta relatiile cu Nordul comunist si vizat de o luna de o ancheta de coruptie, a murit sambata, cel mai probabil fiind vorba despre o sinucidere, potrivit apropiatilor acestuia, relateaza AFP.

Anuntul decesului sau a socat coreenii si l-a determinat pe presedintele conservator sa-si anuleze toate intalnirile din aceasta zi.

Roh a lasat un mesaj de adio pentru familia sa, in care afirma: "Nu fiti tristi, oare moartea si viata nu sunt acelasi lucru?".

"Presedintele Roh s-a aruncat de pe o stanca", a afirmat fostul sef al secretariatului prezidential Moon Jae-In.

Roh Moo-Hyun, in varsta de 62 de ani, era plecat intr-o excursie, impreuna cu una dintre garzile sale de corp, potrivit agentiei Yonhap, si, profitand de o clipa de neatentie a insotitorului sau, s-a aruncat in vid. Fostul presedinte a decedat in timp ce era transportat la spitalul din Busan.

El se afla in centrul unei anchete privind plata, de catre un bogat producator de incaltaminte, a unui milion de dolari in contul sotiei sale si a cinci milioane de dolari in conturile sotului unuia dintre nepoatele lui.

In mesajul de adio, citat de presa locala, Roh a marturisit: "A fost extrem de dur", "Imi este rusine fata ce concetatenii mei", "Sunt foarte dezamagit ca v-am dezamagit".