11.168 de cazuri de imbolnaviri cu gripa porcina si 86 de decese au fost inregistrate, pana acum, in 42 de tari, potrivit ultimului bilant dat publicitatii vineri de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In Bulgaria, Ministerul Sanatatii a identificat 15 suspecti de contractarea virusului H1N1, unul dintre suspecti, un cetatean spaniol ce prezinta simptomele bolii, fiind internat chiar la Ruse, la granita de sud a Romaniei, anunta Novinite.com.

Cele mai multe cazuri de imbolnavire s-au inregistrat in Statele Unite - 5.764 (din care 9 decese), Mexic - 3.892 (75 de decese), Canada - 719 cazuri (un deces), Japonia - 294 de cazuri (niciun deces), Marea Britanie - 112 cazuri (niciun deces) si Spania - 113 cazuri (niciun deces).

Cel mai mare numar de cazuri noi de imbolnaviri a fost semnalat in Statele Unite (54), Japonia (35) si Chile (19), in timp ce in Mexic, locul de unde se considera ca a pornit epidemia, nu a mai fost inregistrat niciun nou caz in ultima perioada.

  • 15 suspecti in Bulgaria

In Bulgaria, Ministerul Sanatatii a identificat 15 suspecti de contractarea virusului H1N1, unul dintre suspecti, un cetatean spaniol ce prezinta simptomele bolii, fiind internat chiar la Ruse, la granita de sud a Romaniei.

Potrivit autoritatilor bulgare, niciun caz de gripa porcina nu a fost deocamdata confirmat, in cazul celor 15 suspecti, analizele fiind in curs.

Grecia si Turcia au confirmat deja primele cazuri de gripa porcina - un student intors din Statele Unite si, respectiv, un turist american.