Iranul a testat, miercuri, cu succes o noua racheta cu raza de medie de actiune, care functioneaza cu combustibil solid si care este capabila sa treaca de atmosfera pentru ca apoi sa se intoarca pentru a lovi tinta - a declarat presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. El a subliniat, din nou, ca tara sa nu va ceda presiunilor internationale.

Informatia privind reusita testului a fost confirmata de secretarul american al Apararii, Robert Gates, care a estimat ca raza de actiune a rachetei este de 2.000 - 2.500 de km, informeaza agentiile internationale de presa.

O raza de actiune de 2.000 de km pune Moscova, Atena si sudul Italiei in campul de actiune al rachetei. Autoritatile americane au subliniat ca testul iranian a demonstrat tuturor scepticilor, mai ales Moscovei, ca ambitiile Iranului nu sunt tocmai pasnice.

Pe de alta parte, viceministrul israelian de Externe, Danny Ayalon a avertizat ca ar trebui sa fie ingrijorata si Europa, mentionand totodata ca Teheranul dezvolta o racheta cu o raza de actiune de 10.000 km, ceea ce ar putea ajunge pe coastele Statelor Unite.