OMS: O mie de noi cazuri de gripa porcina in 24 de ore

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 19 mai 2009, 14:52 Actualitate | Internaţional


Gripa porcina se extinde rapid in toata lumea: o mie de noi cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine au fost inregistrate numai in ultimele 24 de ore, a anuntat marti Organizatia Mondiala a Sanatatii. Bilantul OMS arata 9,830 de persoane contaminate si 79 de morti in 40 de tari, relateaza AFP.

Grupul farmaceutic elvetian Novartis a primit noul virus A(H1N1) al gripei porcine si a spus ca asteapta aprobarea de la OMS pentru a demara producerea vaccinului, a anuntat marti un purtator de cuvant al laboratorului, citat de  AFP.

"Am primit virusul si cercetatorii nostri sunt pe cale de a-l modifica, pentru a incepe producerea vaccinului", a spus sursa, adaugand ca lansarea productiei efective va dura intre trei si patru saptamani.

"Asteptam aprobarea de la OMS si de la Centrul american de control si prevenire a bolilor" pentru lansarea producerii vaccinului, a adaugat el.

Novartis, care produce si un vaccin impotriva gripei sezoniere, va trebui sa aleaga intre fabricarea vaccinului impotriva gripei sezoniere si cea a vaccinului impotriva gripei porcine, a explicat purtatorul de cuvant.

Din acest motiv, Organizatia Mondiala a Sanatatii ar putea ridica nivelul de alerta la 6, maximum prevazut. Acest lucru ar insemna ca lumea se confrunta cu prima pandemie din secolul al XXI-lea.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2002 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  dar gripa normala? (Marţi, 19 mai 2009, 15:04)

  gruia [anonim]

  mortalitatea la gripa porcina e de circa 0,8% (incluzand si tarile in care medicina e un banc)

  La o gripa normala cat e? (ca doar n-or supravietui toti!).
  Are cineva date comparative? - ca in presa nimic!
  • +3 (3 voturi)    
   Tot pe acolo (Marţi, 19 mai 2009, 15:23)

   Falco [anonim] i-a raspuns lui gruia

   Din cite stiu eu normal un corp sanatos ar trebui sa reziste unei gripe normale , se pare ca rezista si unei gripe " H1N1" , problemele apar la oameni care fac complicatii si care nu o trateaza deloc din timp .
   Pericolul mare il reprezinta aparitia unei mutatii la acest tip de gripa, asta probabil o sa avem la toamna cind e sezonul de gripa in mod normal. S-ar putea ca cei care o iau acum sa fie mai "norocosi" decit cei care o iau in septembrie . In 1918 s-a crezut ca gripa "saniola" a disparut odata cu venirea verii, ravagii a facut in toamna , mortalitatea a fost varianta mica 2% iar cea mare 5% actualmente o mortalitate de acest nivel ar fi un dezastru la nivel mondial .
  • +1 (1 vot)    
   La gripa obisnuita... (Marţi, 19 mai 2009, 16:11)

   gaspy [utilizator] i-a raspuns lui gruia

   ... mortalitatea e undeva la 0,01%
   Practic doar copiii sub 1 an si batranii peste 80 de ani prezinta risc, iar la persoanele intre 4 si 65 de ani mortalitatea e aproape nula.

   Asa cum zicea si Falco, gripa spaniola a venit in doua valuri; valul al doilea, cu o mortalitate de 2,5% a facut ravagii, caracteristica sa principala fiind ca cei mai multi morti erau exact cei cu un sistem imunitar bun, persoane intre 20 si 40 de ani.

   Citeam azi ca SUA si Anglia deja au pre-comandat stocuri uriase de vaccinuri pentru H1N1 chiar daca nu e inca realizat. E bine ca ne putem produce vaccinul la noi in tara (sper sa fie si eficace).
  • 0 (0 voturi)    
   cf. OMS, ei ar trebui intrebati: (Marţi, 19 mai 2009, 16:28)

   Adrian [anonim] i-a raspuns lui gruia

   Romania - Bucharest
   Dr Costin Cernescu
   National Influenza Centre in the Institute of Virology
   Romanian Academy
   285 Sos. Mihai Bravu
   Sector 3
   Bucharest
   Romania
   Fax: +40 (1) 324 2590

   Romania - Bucharest
   Dr Viorel Alexandrescu
   Cantacuzino Institute
   Spl. Independentei nr. 103
   C: P. 1-525, R-70.100
   Bucharest
   Romania
   Fax: 40-21-410-76-67

   Romania - Lasi
   Dr C. Apetrei
   Virus Laboratory, University of Medicine & Pharmacy
   Rue Universitatii 16
   Lasi
   Romania
   Fax: +40 (98) 11 78 45

   (sursa: http://www.who.int/csr/disease/influenza/centres/en/index.html)
  • 0 (0 voturi)    
   Alarmism (Miercuri, 20 mai 2009, 14:42)

   Lucian [anonim] i-a raspuns lui gruia

   La gripa normala e intre 2-20%, depinde de tulpina si de sezon - dupa cum stii, virusul sufera mutatii in fiecare an, motiv pentru care vaccinul nu e niciodata actual, fiind tot timpul cu un sezon in urma. In S.U.A. mor de gripa in fiecare an circa 35.000 de oameni. Din cate am inteles teama cea mare e ca A H1N1 sa nu sufere mutatii care sa-l faca mai virulent, cu alte cuvinte sa nu cada drobul de sare.
 • +5 (5 voturi)    
  O sa murim toti de la gripa porcina (Marţi, 19 mai 2009, 16:36)

  adrian [anonim]

  Prima dată, am murit toţi în 2000. Y2K. Din cauză că maşinăriile nu erau programate să calculeze anii decât în formula 19XX, când schimbau la 2000 deveneau toate conştiente de sine şi se răzvrăteau asupra asupritorilor din carne, începând să ne ucideze în masă. Singura speranţă era, ironic, un robot din viitor în formă de Schwartzenegger, trimis de rezistenţa umană să ne salveze.


  Retardaţii chiar aveau o teorie cum că tot ce e computer o să facă poc, urmând haos şi anarhie. Calculatoriştii inteligenţi au spus că teoria lor e retardată.
  Cu toate acestea, căcănarii din presa mondiala s-au zbătut ca o găină fără cap, instigând prostimea la panică. Prostimea a închis tot ce e calculator zilele ălea.
  ----------------------------------
  Apoi am murit toţi în 2001 de la boala vacii nebune. Biliarde de vaci schizofrenice, antisociale şi cu probleme cu figurile autoritare au călcat în copite guvernele mondiale, adunându-ne pe noi, oamenii în ţarcuri şi folosindu-ne pentru carne şi lapte.
  Cam singurul mod în care se putea lua boala vacii nebune de la o vacă nebună, era de la creierul crud al acesteia. Bine, dacă-l mâncai, era mică şansa să o iei. Dar dacă îţi spărgeai capul şi frecai un creier de vacă infectată de creierul tău, şansa să iei boala creştea. Şi evident, dacă toţi făceam aşa, şi nu ne tratam, logic se lăsa cu o epidemie mondială. Pericolul ERA FOARTE MARE.
  Scatofagii din presa mondiala s-au zbătut ca un c0i într-o căldare, instigând prostimea la panică. Prostimea nu a mai mâncat vacă juma' de an.
  --------------------------------
  Apoi am murit toţi de SARS, în 2003. Epidemie pornită de la galbejiţi, ne-a nimicit pe toţi instant. N-am avut nici o şansă. Sângele ţâşnea din toate orificiile. Te infectai dacă zăreai în zare un infectat. De fapt nici nu apucai să-l zăreşti în zare. Până îţi dădeai seama că ai zărit ceva, erai deja mort de mult.
  SARS era un fel de pneumonie mai şmecheră. Da, era nasoală. Umblau asiaticii cu mască pe fata de frică. Totuşi, se t
 • +5 (5 voturi)    
  O sa murim toti de la gripa porcina (Marţi, 19 mai 2009, 16:52)

  adrian [anonim]

  Totuşi, se trata ca orice gripă sănătoasă. Aspirină, somn, comprese cu spirt, mujdei. Funcţionau toate. Şansa de supravieţuire era cam de 90%. Să nu înţelegeţi greşit. Asta nu însemna că dacă eu aş fi luat SARS aş fi avut 10% şanse să mor. Nu. Eu sunt un om sănătos, de condiţie materială decentă, care ştie să se trateze. 100% supravieţuiam cu brio. Maxim cu un concediu medical. Evident, un moş de 97 de ani, care trăieşte în căc@t şi frig are şanse mai mari să moară de SARS. Şi na, nu e mare pagubă de ăla. Murea şi de la o iritaţie la genunchi ăla. 700 de oameni au murit în total de SARS în lume.
  Fecalofilii din presa mondială s-au zbătut ca ...-ntre dinţi, de miliarde de oameni umblau în asia cu măşti pe faţă, toate ştirile erau pline de rapoarte panicate despre marea epidemie şi prostimea nu a mai călcat în Asia, în vacanţă, tot anul.
  --------------------------------------
  Am murit iar, în 2007 de la gripa aviară. Legiuni de păsări au picat din cer, infectate, explodând ca grenadele în contact cu pământul. Planeta a rămas goală şi plină de cratere ca o gagică coşuroasă la beţie sau ca luna. Am fost ucidaţi iremediabil.
  De la gripa aviară au murit 500 de oameni. Nu poţi să o iei mâncând pasăre. Doar de la carnea crudă, dar şi de la aia e greu. Tehnic, cea mai mare şansă să iei gripă aviară e să omori o găină infectată, să o toci mărunt şi să o tragi pe nas. Pe bune. Şi nici aşa nu e sigur. Au luat-o numa săracii infecţi care trăiau în casa găinilor şi se scobeau în nas cu găinaţ. Şi chiar şi ăia, trataţi bine nu mureau. Cam ca la SARS.
  Iarăşi mâncătorii de căc@t din presa mondială au bulbucat ochii apocaliptic, zbătându-se ca l!ndicul în vânt şi făcând spume la gură cu vestita gripă aviară. Nu s-a întâmplat nimic, evident, dar prostimea nu a mai mâncat păsăret tot anul.
 • +5 (5 voturi)    
  O sa murim toti de la gripa porcina (Marţi, 19 mai 2009, 16:53)

  adrian [anonim]

  Ca statistică aşa. Au murit anul ăsta mai mulţi oameni în lume înecaţi cu mâncare. S-au împuşcat mai mulţi oameni ACCIDENTAL în meclă luna asta. S-au sinucis mai mulţi trişti de când aţi început voi textul acesta, până acum decât au murit oameni de la toate bolile ăstea combinate în toţi anii.
  Acum e rândul porcilor. Na, vor vacile şi găinile răzbunare. La fel ca şi la alte boli imaginare, care apar la teve doar pentru că fac rating, şi asta are o şansă absurd de mică de a se transmite. Mai exact, doar dacă te săruţi franţuzeşte cu porci infectaţi. Au murit de la ea 30 de mexicani slinoşi care dormeau cu porcii. Dar na, toată lumea este panicată, că la teve, Esca e VORBEŞTE FOARTE GRAV DE GRIPA PORCINĂ DECI E SERIOS!
  Cretinii de la ziarul Ring au făcut o statistică alaltăieri, că dacă ajunge la noi gripa porcului, 600 000 de români o să crape. Ai să moară mă-ta! Uite. Fac şi eu o statistică:
  Daca mă sui pe Intercontinental şi fac o piruetă, strivesc 800 000 de români! Sunteţi toţi în pericol.
  Dar există un pericol muult, muuuuult, muuuuuuult, muuuuuuuuult mai mare decât toate bolile ăstea, şi chiar şi decât genitalele mele. O să auziţi la teve de el în curând. S-a descoperit un drob de sare la mine pe sobă. Dacă pică de acolo, am bel!t-o toţi. TOŢI!
  • +3 (3 voturi)    
   Hehe (Marţi, 19 mai 2009, 17:21)

   xyz [anonim] i-a raspuns lui adrian

   Adriane, nu esti sanatos :)) Cata rabdare ai avut sa scrii tu toata argumentatia asta impotriva stirilor panicarde. Pai ce crezi, ca prostimea intelege ceva? Tot o sa beleasca ochii la Esca diseara sa vada cati au mai murti in Japonia ca au stranutat cu gura inchisa.
  • +1 (1 vot)    
   foarte tare (Marţi, 19 mai 2009, 21:27)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui adrian

   Bravo Adriene.

   Auzi, mi-a placut atat de mult postarea ta in reprize incat vreau sa o postez pe blogul meu: trezitiva.blogspot.com.

   Daca nu esti de acord cu asta, te rog sa ma contactezi prin intermediul blogului si o scot. Nu ti-am putut cere permisiunea decat asa, avand in vedere ca este necontactabil in alt mod...

   Ai spus adevaruri mari pe un ton asa, placut-oltenesc.

   Mersi si salutari din Ardeal!
 • 0 (0 voturi)    
  adrian... (Marţi, 19 mai 2009, 17:58)

  Maddame [anonim]

  Ce-ti place tie sa plagiezi, Adrian draga...

  http://www.piticigratis.com/2009/05/o-sa-murim-toti-de-la-gripa-porcina-si-de-la-drobul-de-sare/

  Nu e frumos sa-ti asumi ideile altora. Rusinica....
  • 0 (0 voturi)    
   O sa murim toti de la gripa porcina (Marţi, 19 mai 2009, 18:24)

   Rosebud [utilizator] i-a raspuns lui Maddame

   Sorry! Nu mi-l asum! Mi-l insusesc. E text primit pe net, fara autor, la care am rezonat si am vrut sa stie si altii. Multumesc pentru sursa!
 • +1 (1 vot)    
  Culmea! (Marţi, 19 mai 2009, 20:38)

  Unul_din_Astia [utilizator]

  Asta tocmai cand dobitocii de canadieni ne spun povesti, cum ca greul a trecut si putem sta linistiti! Asta se intampla in aceeasi tara super-dezvoltata unde in urma cu cativa ani se inregistra cel mai mare numar de victime din cauza SARS-ului!

  Rasul-plansului...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by