Guvernatorul statului Nevada, Jim Gibbons, a refuzat sa se intalneasca cu presedintele SUA, Barack Obama, in perioada in care acesta se va afla in Las Vegas, dupa ce liderul de la Casa Alba a declarat ca toate companiile care au beneficiat de ajutoare de stat ar trebui sa-si anuleze excursiile programate in acest oras, relateaza Fox News.

"Sunt dezamagit de ipocrizia aratata de aceasta administratie", a afirmat Gibbons. "Presedintele Obama vine la Las Vegas pentru a participa la o colecta de fonduri in scopuri politice, dar nu vrea sa ajute familiile din Las Vegas si din Nevada care au ramas fara locuri de munca din cauza comentariilor sale nesabuite", a comentat guvernatorul Nevadei.

"Presedintele Obama vine in Las Vegas sa stranga bani pentru campania electorala a senatorului Harry Reid - se pare ca banii nostri sunt buni pentru presedinte, dar turismul nostru, locurile noastre de munca si viitorul nostru economic nu sunt bune. Presedintele Obama a promis schimbarea, dar tot ce a facut a fost sa aduca schimbari economice negative in Nevada", a acuzat el.

Peste 400 de conventii si intalniri de afaceri programate in Las Vegas au fost anulate recent, potrivit Las Vegas Convention and Visitors Authority. Anularea conventiilor si a intalnirilor de afaceri se traduc printr-un minus de venituri de 100 de milioane de dolari, fara a lua in calcul veniturile care ar fi putut fi generate de jocurile de noroc, potrivit unui calcul efectuat de cabinetul lui Gibbons.

Declaratiile lui Barak Obama - 'Nu poti sa mergi in excursie la Las Vegas sau la Super Bowl pe banii contribuabililor' - au fost vazute de multi drept o insulta la adresa Las Vegasului si un mesaj adresat companiilor din America de a nu organiza reuniuni de afaceri in Nevada.

Guvernatorul Gibbons i-a cerut senatorului Reid sa faca uz de toata influenta de care dispune pentru a-i cere presedintelui Obama sa incurajeze americanii sa viziteze Nevada in perioada vacantei de vara.

"Cateodata politicienii de la Washington uita ca oamenii din Nevada sunt tot americani. Acest presedinte trebuie sa repare raul pe care l-a facut", afirma Gibbons.