Shin Bet, serviciul de informatii interne al Israelului, a lansat luni un avertisment public, intr-un gest extrem de rar, asupra faptului ca grupari teroriste folosesc retele de socializare precum Facebook pentru a recruta si, posibil, pentru a rapi cetateni evrei, relateaza Reuters.

Shin Bet afirma, intr-o declaratie, ca "a primit mai multe informatii ca grupari teroriste abordeaza cetateni evrei pe internet oferindu-se sa-i recruteze", unul dintre scopuri vizand inclusiv rapirea acestora.

Raportul mentioneaza un incident in care un cetatean israelian a fost abordat, pe Facebook, de un barbat care s-a prezentat drept un comerciant libanez si i-a oferit acestuia bani in schimbul furnizarii de informatii secrete.

"Aceast scenariu ar putea fi real, este foarte facil, avand in vedere ca multi evrei, si nu doar cei tineri, petrec foarte multe ore in fata computerului", a declarat seful Serviciului de Informatii Antiteroriste din Israel, Elkana Har-Nof, pentru o televiziune locala. "Este o arma pentru organizatiile teroriste".

Israel a foste amenintat cu represalii de gruparea libaneza de gherila Hezbollah, dupa ce liderul militar al organizatiei, Imad Moughniyeh, a fost ucis in 2007, intr-un atentat care a avut loc in Damasc.

Hezbollah a acuzat Israelul ca se afla in spatele atentatului si a cerut razbunare, insa statul evreu a negat orice implicare in uciderea lui Moughniyeh.

Shin Bet mai adauga ca, in ultimii ani, mai mult cetateni evrei si rezidenti au fost arestati dupa ce au fost recrutati de grupari teroriste prin intermediul Internetului.