Un baiat in varsta de 12 ani, care s-a inscris in cursa pentru presedintia Iranului, a promis ca daca va fi ales va cumpara Hawaii de la Statele Unite si-i va muta acolo pe israelieni, informeaza Haaretz. "Voi cumpara statul Hawaii, locul de nastere al lui Obama, si-l voi inchiria israelienilor pentru a merge sa locuiasca acolo - ca sa nu mai trebuiasca sa ucida copii in Gaza", a declarat Kourosh Mozouni. Candidatura sa a fost respinsa de Ministerul de Interne de la Teheran.

Citand un material din The Scotsman, publicatia israeliana precizeaza ca Mozouni a facut aceste declaratii dupa ce s-a prezentat la biroul electoral pentru a-si inscrie candidatura. In timp ce-si tinea tatal de mana, baiatul a citit un program electoral, fiind aparent singurul dintre cei inscrisi in cursa care a prezentat un plan de actiune.

Potrivit declaratiilor sale, Kourosh Mozouni ar vrea sa interzica jocurile video si sa mareasca salariile taţiilor iranieni, astfel incat mamele nu vor mai trebui sa munceasca.

Chestionat in legatura cu programul nuclear al Iranului, baiatul a spus ca "toti iranienii considera ca energia nucleara este dreptul lor legitim".

Candidatura sa a fost ulterior respinsa de Ministerul de Interne, deoarece legea iraniana precizeaza ca in cursa se pot inscrie doar politicienii sau clericii, care au cel putin 18 ani si sunt musulmani siiti.

Publicatia noteaza ca, la fiecare patru ani, "zeci de excentrici se inscriu in cursa prezidentiala" din Iran, "infrumusetand un eveniment foarte serios pana in momentul in care sunt, inevitabil, exclusi din competitie".