Fortele de ordine au arestat cel putin 20 de persoane care participau la un mars al homosexualilor la Moscova, informeaza BBC. Demonstratia a fost organizata sambata, pentru a coincide cu finala concursului Eurovision, desfasurat in capitala Federatiei Ruse.

Mai multe zeci de persoane s-au adunat langa o universitate din Moscova, desi autoritatile nu au permis desfasurarea manifestatiei. Cativa dintre demonstranti, intre care activistul britanic Peter Tatchell, au fost arestati. In timp ce era dus de politisti spre o duba, Tatchell a strigat ca actiunea fortelor de ordine"arata ca rusii nu sunt liberi".

Activistii au fluturat steaguri si au strigat lozinci prin care solicitau drepturi egale si condamnau tratamentul la care sunt supusi homosexualii si lesbienele din Rusia.

In cursul diminetii, manifestantii la o demonstratie a nationalistilor si a gruparilor religioase au fost lasati de politie sa defileze prin Moscova.

BBC precizeaza ca in ultimii ani s-au inregistrat mai multe atacuri impotriva membrilor comunitatii gay din Rusia. Primarul Moscovei, Iuri Luskov, a declarat ca demonstratiile homosexualilor sunt "satanice".