Saptamana aceasta, mii de americani primesc prin posta stimulentele financiare pentru perioada crizei. Problema este ca multi dintre destinatarii cecurilor sunt decedati, relateaza FoxNY. O femeie din Long Island a primit scrisoarea asteptata de la Trezoreria SUA, constatand insa ca cecul de 250 de dolari din interior ii este adresat tatalui sau, decedat in urma cu 34 de ani, in Italia.

Antoniette Santopadre, din Valley Stream, a povestit ca tatal sau, Romolo Romonini, a fost cetatean al Statelor Unite, dar s-a intors in Italia in 1933. Romolo a mai vizitat o sigura data SUA pe o perioada de sapte luni, in 1969.

Familia Santopadre nu este singura care poate da astfel de exemple. In intreg sistemul de asigurari sociale, au fost trimise 52 de milioane de cecuri. Autoritatea responsabila a explicat ca intre 8000 si 10.000 dintre acestea au fost trimise pe numele unor persoane decedate, intrucat nu are acces la date privind moartea acestora.

Cecurile trebuie completate pana in luna iunie de catre destinatari, asa ca autoritatile federale au grabit demersurile de trimitere a stimulentelor financiare. Ciudat este insa ca ajutoarele au ajuns inclusiv la persoane care nu au facut niciodata parte din sistemul de asigurari sociale, cum este cazul lui Romolo Romonini.