Proaspatul presedinte al Legislativului din Republica Moldova, Vladimir Voronin, isi va instala geamuri antiglont la ferestrele biroului sau de la etajul patru al cladirii Parlamentului, informeaza publicatia Jurnal de Chisinau.

Cladirea institutiei a fost devastata in timpul protestelor din 7 aprilie.

In planul de sarcini pentru reconstructia cladirii Parlamentului este mentionat ca „vor fi instalate ferestre din aluminiu antiglont cu unul sau mai multe canaturi, la constructii cu inaltimi pana la 35 metri, inclusiv avand suprafata tocului pana la 3 mp”. Au fost comandate 985 de bucati de astfel de ferestre, pentru a asigura securitatea si linistea comunistilor din Parlament. De asemenea, pentru a nu-i supara si pe deputatii care nu-si au birourile la etajele inferioare ale cladirii, la Parlament vor fi instalate 1.450 de bucati de 3 mp de ferestre din aluminiu”, numite de autorii planului de reconstructie „antivandal”.

Mai mult, la Parlament va fi instalata o statie diesel automata de producere a curentului electric, in cazul in care deputatii vor fi surprinsi de o pana de curent, dotare de care nici macar spitalele din tara nu dispun, precizeaza publicatia citata. De asemenea, Parlamentul va fi echipat cu "fel de fel de pereti si scari de marmura, lavoare din semiportelan, portelan sanitar, vase pentru closet din semiportelan etc."

Pentru toate aceste comoditati vor fi alocati aproape 30 milioane de dolari de la bugetul de stat.