Cel putin 25 de suspecti de terorism, arestati de autoritatile din Statele Unite, au fost obligati de anchetatorii CIA sa nu doarma zile in sir, relateaza Los Angeles Times. Citand un raport al Departamentului Justitiei, publicatia sustine ca agentii CIA au avut permisiunea de la superiori sa nu-i lase pe unii dintre detinuti sa doarma timp de 11 zile.

Raportul precizeaza ca, ulterior, perioada in care suspectii de terorism au fost tinuti nedormiti s-a redus la circa o saptamana. Detinutii, care aveau catuse la maini si lanturi la picioare, erau obligati sa stea in picioare zile in sir. Ei nu purtau decat scutece pentru adulti si nu aveau dreptul sa manance. Personalul medical verifica daca detinutii nu erau raniti.

Publicatia americana afirma ca acesta a fost unul dintre cele mai importante elemente ale programului de interogare al CIA si a dus la numeroase confesiuni din partea detinutilor.

Aceasta metoda de interogare este in prezent interzisa, dupa ce presedintele Barack Obama a emis un ordin in acest sens, in luna ianuarie.