Asistentul premierului britanic a uitat intr-un taxi lista cu instructiuni de care se tine cont la machiajul lui Gordon Brown, relateaza cotidianul The Guardian. In geanta descoperita de taximetrist se regaseau documente confidentiale privind scandalul cheltuielilor membrilor parlamentului, dar si indicatiile de aplicare a fondului de ten iluminator sub forma de spuma, a anticearcanului si a pudrei "terracotta".

Pagina A4 este reprodusa integral in presa britanica si precizeaza patru pasi pentru un machiaj perfect:

  1. Baza de machiaj transparenta. Se intinde pe toata fata.
  2. Anticearcan - se intinde putin sub ochi, se maseaza pe riduri, incretituri, alte imperfectiuni.
  3. Fond de ten Clinique superbalanced. Se intinde pe toata suprafata fetei, ca si cum ai vopsi un perete, si pe urechi. Inchide ochii si intinde si pe pleoape.
  4. Pudra "terracotta" Guerlain, de intins cu pensula mare pe toata fata.

"Este un idiot's guide pentru aplicarea unui machiaj gros", a declarat un parlamentar care si-a pastrat anonimatul, adaugand ca "povestea asta va cauza o jena puternica, in conditiile in care seful cabinetului se doreste privit ca un om care nu face lucruri fara sens."

Geanta uitata in taxi de asistent mai continea documente confidentiale privind scandalul cheltuielilor membrilor Parlamentului, dar si detalii la fel de confidentiale despre traseul realizat de Brown in vizita din Yorkshire de saptamana trecuta. Dincolo de jena cauzata de lista de machiaj, aceste detalii ar fi devenit deosebit de periculoase in mainile nepotrivite. Ore de plecare, masinile in care oficialitatile au calatorit, toate acestea ar fi insemnat o mina de aur pentru un terorist, inainte de calatorie.

Taximetristul a dus geanta la redactia tabloidului The Sun, care a returnat-o duminica seara catre Downing Street 10, adresa premierului. Un purtator de cuvant al lui Brown a multumit The Sun si a explicat ca geanta a fost uitata de un tanar asistent. "Premierul, ca orice persoana care apare in fata camerelor de luat vederi, trebuie sa se machieze", a precizat purtatorul de cuvant.

Scandalul cheltuielilor in Parlamentul britanic

Luna trecuta, au inceput sa apara dezvaluiri despre foarte generoasele note de plata decontate pe banii contribuabililor de care beneficiaza deputatii, uneori si ministrii. Ultima isprava descoperita a fost legata chiar de Gordon Brown, care a decontat peste 6.000 de euro pentru cheltuieli de curatenie.

Alti alesi au decontat zeci de mii de lire pentru gratare, pentru ingrasaminte naturale de cal, lac de unghii etc. Cheltuielile sunt legale, insa abuzive intr-o tara nevoita sa stranga cureaua in recesiune.