Autoritatile sanitare din Beijing au anuntat primul caz confirmat de gripa porcina. Potrivit agentiei France Presse, este vorba despre un tanar de 30 de ani, care s-a reintors recent din Statele Unite. Bolnavul se afla sub stricta supraveghere a medicilor, la un spital din Chengdu - capitala provinciei Sichuan.

Alte cinci cazuri de imbolnavire cu H1 N1 au fost confirmate in Canada, ridicand la 286 numarul cazurilor confirmate de imbolnavire de gripa porcina. Trei noi cazuri au fost raportate in provincia Alberta - in vestul Canadei si doua in provincia vecina Saskatchewan. Duminica, a fost anuntat si primul deces de gripa porcina in aceasta tara. Este vorba despre o tanara de 30 de ani, care avea si alte probleme medicale.

Si Brazilia a confirmat alte doua cazuri de gripa porcina, numarul total al imbolnavirilor ajungand la opt. Autoritatile sanitare din aceasta tara au anuntat ca o persoana din Rio de Janeiro a contactat virusul dupa ce s-a intalnit cu o alta persoana care era infectata. Al doilea caz de gripa porcina confirmat a aparut la o persoana intoarsa recent dintr-o calatorie prin mai multe tari europene.