Clopotele catedralei anglicane din Liverpool vor canta celebra melodie Imagine, compusa de John Lennon in 1971 si care incepe cu versul "Imagine there's no Heaven" - considerata de foarte multa lume drept un adevarat imn anti-religie, relateaza BBC News.

"Faptul ca permitem interpretarea acestui cantec nu inseamna ca suntem si de acord cu versurile", a precizat un purtator de cuvant al catedralei.

Cantecul a atras numeroase critici din partea unor grupuri religioase, in conditiile in care chiar Lennon a caracterizat imnul drept "anti-religios".

Reprezentantii catedralei afirma ca au analizat cu atentie "sensibilitatile" care pot fi provocate de versurile cantecului.

"Dar recunoastem puterea melodiei de a te face sa gandesti. Noi nu refuzam dezbaterile. Recunoastem existenta unor alte viziuni decat ale noastre", a subliniat purtatorul de cuvant.

Ideea de a interpreta Imagine la clopotele catedralei ii apartine artistei Cleo Evans, care a fost delegata de Futuresonic, un festival de arta, sa dezvolte acest concept cu Catedrala Anglicana.

"Imagine este un cantec incredibil de bland, de filosofic si de miscator, care vorbeste cu forta despre nevoia de pace. Este un imn care va fi interpretat intr-o initiativa care isi propune sa ne faca sa gandim", explica artista.

Yoko Ono, vaduva lui Lennon, spune ca ideea este "atat de frumoasa incat am ramas fara suflare".

Catedrala anglicana din Liverpool este construita pe muntele Sfantului James, aflat in centrul orasului, potrivit www.crestinortodox.ro. Ca marime, aceasta este a doua catedrala anglicana din lume, fiind totodata si scaunul episcopului anglican din Liverpool. Numele ei oficial este Biserica Catedrala a lui Hristos din Liverpool.

Clopotnita catedralei este una dintre cele mai inalte din lume, atingand inaltimea de 100 de metri. Aceasta gazduieste cel mai mare ansamblu de clopote din lume - la o inaltime de 66 de metri si o greutate de 31 de tone. In clopotnita sunt asezate 13 clopote, numite clopotele Bartlett. Clopotele mici cantaresc toate 16.5 tone, fiind grupate in jurul celui central - Great George - cu o greutate de 14.5 tone.

Evenimentul va avea loc in data de 16 mai.