Peste 8.000 de oameni au fost evacuati din casele lor si sute de pompieri lupta cu flacarile, in incercarea de stinge incendiile care au cuprins comitatul Santa Barbara (California), anunta telegraph.co.uk.

Guvernatorul Arnold Schwarzenegger a declarat stare de urgenta dupa ce vantul, care a atins o viteza de 50 de mile pe ora, a impins flacarile in apropierea unei zone rezidentiale a pitorescului comitat.

Televiziunile de stiri au prezentat miercuri seara imagini cu cateva case arzand.

"Focul se imprastie foarte, foarte rapid", a afirmat seful departamentului de pompieri din Santa Barbara, David Sadecki. "Focul se propaga dinspre nord inspre sud si este ajutat de vantul care bate cu o viteza de 40 - 50 de mile pe ora".

Peste 8.000 de oameni au fost evacuati din locuinte in timp ce 800 de pompieri, sustinuti de 20 de elicoptere, incearca sa stinga incendiile.

Mai multi pompieri au fost raniti in timp ce doi civili au suferit rani minore si arsuri de gradul doi.

In regiunea Santa Barbara - celebra pentru arhitectura spaniola coloniala, plajele si plantatiile de vie - traiesc peste 90.000 de oameni, printre care se afla un numar important de celebritati, inclusiv starul din Monty Python, John Cleese.

Un incendiu a distrus, in urma cu mai putin de sase luni, 200 de case in orasul Montecito.