Soldati din 18 state NATO incep miercuri, in Georgia, o serie de exercitii militare, la doar o zi dupa ce autoritatile de la Tbilisi au reusit sa puna capat unei revolte a militarilor de la o baza din apropiere de Gori, informeaza BBC. Rusia a condamnat manevrele militare, despre care a spus ca sunt "o provocare" si a refuzat o cerere a Aliantei de a trimite observatori.

Soldati din 18 state NATO iau parte la exercitiile militare desfasurate la o baza din apropiere de capitala georgiana.

Rusia a condamnat manevrele militare, despre care a spus ca sunt "o provocare" si a refuzat o cerere a Aliantei de a trimite observatori. Saptamana trecuta, presedintele rus Dmitri Medvedev a semnat un acord prin care Rusia urmeaza sa detina oficial controlul asupra frontierelor de-facto dintre regiunilor separatiste geogiene - Abhazia si Osetia de Sud- si Georgia, pe o perioada de cinci ani.

Exercitiile NATO vin la noua luni dupa razboiul dintre Georgia si Rusia si se desfasoara aproape de locul unde sunt cantonati militari rusi.

La manevrele militare, care se desfasoara timp de trei saptamani, vor lua parte 1000 de soldati.

Georgia a acuzat marti Rusia ca a incercat sa rastoarne cu forta autoritatile de la Tbilisi, prin sustinerea unei revolte militare menita sa perturbe manevrele NATO. Revolta, care a avut loc la o baza militara din apropiere de Gori, s-a terminat fara violente, prin predarea celor mai multi dintre rebeli, a anuntat Ministerul de Interne.