Discutiile dintre reprezentantii Boston Globe si sindicate, care aveau scopul de a salva ziarul de la inchidere, s-au blocat luni dimineata, putin dupa miezul noptii, si ar putea fi reluate noaptea urmatoare, cand ar putea fi decisa si soarta ziarului, anunta Reuters.

Compania-mama a ziarului, The New York Times Co, se afla, inaintea negocierilor, pe punctul de a inchide ziarul in doar cateva saptamani, in cazul in care sindicatele nu accepta o reducere a costurilor.

Compania ar putea trimite, in cursul zilei de luni, Guvernului american, o notificarea prin care sa anunte ca ar putea inchide ziarul.

Conducerea trustului a cerut ziarului sa taie din cheltuieli circa 20 de milioane de dolari, ceea ce ar putea insemna reduceri de salarii, blocarea contributiilor pentru pensii si renuntarea la asigurarile de viata acordate angajatilor, insa sindicatele se opun.

The New York Times Co estimeaza ca Boston Globe ar putea avea, anul acesta, pierderi de 85 de milioane de dolari, iar reducerea costurilor ar fi esentiala pentru ca ziarul sa nu fie inchis.

In 2008, Boston Globe a inregistrat pierderi de 10 milioane de dolari, ceea ce a adus mai multe randuri de concedieri.

Boston Globe are o traditie de 137 de ani si ocupa, in prezent, locul al 13-lea in clasamentul celor mai citite ziare din Statele Unite.