Piratii somalezi au anuntat sambata ca au capturat un vas ucrainean ce transporta vehicule ale Natiunilor Unite, informeaza Reuters. Informatia a venit la cateva ore dupa ce marinarii de pe o nava de razboi portugheza au arestat 19 pirati ce incercasera sa atace un petrolier sub pavilion norvegian in Golful Aden.

"Am capturat un vapor ce transporta echipament industrial, inclusiv masini albe cu sigla ONU", a declarat pentru Reuters un pirat ce s-a prezentat Hussein. Acesta a sunat agentia de stiri din orasul Haradheere.

Oficiali ONU nu au comentat deocamdata informatia.

Vineri seara, vasul de razboi portughez Corte-Real a arestat 19 pirati ce incercasera sa atace petrolierul MV Kition, sub pavilion norvegian. Piratii, inarmati cu arme automate si lansatoare de grenade, au incercat sa urce la bordul petrolierului, care a cerut ajutor.

Fortele speciale de la bordul vasului portughez au reusit sa ajunga pe "vasul-mama" al piratilor, unde au descoperit exploziv P4A. Comandantii flotei NATO din zona au anuntat ca e prima data cand se descopera material exploziv la piratii ce actioneaza in zona Golfului Aden.

Piratii s-au predat imediat, fara sa opuna rezistenta, si au fost eliberati dupa cateva ore.

Biroul International Maritim din Kuala Lumpur a anuntat recent ca in acest an s-au inregistrat circa 80 de atacuri ale piratilor somalezi, care au reusit sa captureze 18 vapoare. Dintre acestea, 16 nave, cu 285 de marinari, se afla inca in mainile piratilor.

UPDATE: Piratii au capturat sambata in Oceanul Indian o nava de transport marfuri sub pavilion britanic.