Un inginer britanic din Redruth, Cornwall, si-a ajutat sotia sa nasca dupa ce a urmarit mai multe clipuri instructive pe YouTube. Precaut, Marc Stephens urmarea materialele cu doar cateva ore inainte ca sotia lui, Jo, sa intre in travaliu. Patru ore mai tarziu, Jo nastea un baiat sanatos, inainte ca o ambulanta sa poata ajunge in localitate, scrie bbc.co.uk.

Jo povesteste ca intentiona sa nasca acasa, dar nu intr-o asemenea maniera: "M-am trezit si mi-am dat seama ca am contractii din cinci in cinci minute. L-am trezit pe Marc, apoi am sunat-o pe moasa. Ea nu a putut veni si ne-a spus sa chemam o ambulanta, insa totul s-a precipitat."

Cu doar cateva ore inainte, Marc citea despre nasterea acasa si cum sa te descurci in astfel de situatii neasteptate. "Am cautat pe Google cum sa aduci un copil pe lume, am vazut cateva clipuri si am reusit sa duc treaba la bun sfarsit", a declarat Stephens. "Clipurile m-au linistit. M-as fi descurcat probabil si fara ele, insa asa am putut vedea totul mult mai limpede. La primii trei copii ai familiei, am stat la capataiul lui Jo, iar acum nu m-am temut sa cobor catre finalul afacerii", a mai spus Marc.