Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, care s-a comparat in trecut cu Iisus Cristos si cu Napoleon, a declarat vineri ca este cel mai popular lider din lume, relateaza Reuters.

Primul ministru conservator, aflat la al treilea mandat, a afirmat ca sondajele de opinie aflate in posesia sa arata ca se bucura de o popularitate de peste 75%, care il plaseaza inaintea presedintelui american Barack Obama si al oricarui alt sef de guvern din lume.

"Aceste sondaje de opinie arata ca Obama are 59%. Doar presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula, depaseste cota de 60 - are 64%. Asa ca scorul meu reprezinta un record", a declarat el in fata ziaristilor, la Napoli, unde a participat la un concert de 1 Mai.

La iesirea din sala de concert, seful guvernului italian, in varsta de 72 de ani - care s-a proclamat in trecut Iisus Cristos al politicii Italiei si care a afirmat ca este pe locul doi, dupa Napoleon, doar ca el este mai inalt - a fost interpelat de protestarii care strigau "Pleaca!".

Analistii sunt de acord ca Berlusconi se bucura de o popularitate ridicata in randul italienilor, in ciuda crizei economice, dar nu chiar atat de mare. Un sondaj publicat luna trecuta de cotidianul de stanga La Repubblica arata ca Berlusconi are o cota de popularitate de 56%, in crestere insa in aprilie, pentru prima oara din octombrie, datorita felului in care a reactionat la cutremurul care a afectat Italia.

Berlusconi, care s-a plans in mod repetat de tratament incorect din partea mediei, desi controleaza direct sau indirect 90% din televiziunile italiene, sustine ca se bucura de o cota de popularitate de 75,1%.

"Este vorba despre cercetari independente, care nu au fost insa publicate imediat", argumenteaza el.