O profesoara afro-americana de la Universitatea Princeton a declarat ca negrii sunt bucurosi ca presedintele Barack Obama nu a fost impuscat in perioada care a trecut de la preluarea mandatului. Melissa Harris-Lacewell a facut aceasta declaratie in cadrul emisiunii lui Rachel Maddow, de la canalul de televiziune MSNBC.

"Desi nu avem voie sa spunem asta cu voce tare, afro-americanii sunt pur si simplu fericiti ca Barack Obama nu a fost impuscat in primele 100 de zile de mandat", a declarat Harris-Lacewell.

Incercand sa explice declaratiile sale, profesoara asociata de la Princeton a precizat ca "cei mai multi afro-americani care au atins nivelul de succes la care a ajuns Obama au fost in mod specific victime ale violentelor".

"E un nou inceput in America deoarece presedintele inca tine conferinte de presa dupa 100 de zile", a afirmat Melissa Harris-Lacewell.

Potrivit informatiilor publicate luni de New York Times, numarul afro-americanilor care cred ca relatiile rasiale sunt in general bune s-a dublat fata de vara trecuta. "Din punctul de vedere rasial, afro-americanii sunt optimisti deoarece ei respecta modul in care primul nostru frate presedinte se descurca" in functia de lider al Americii, a scris Harris-Lacewell intr-un articol publicat de Nation.