Autoritatile din Mexic au anuntat ca in aceasta tara au fost confirmate 40 de noi cazuri de gripa porcina, ridicand numarul persoanelor infectate la 300. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Jose Angel Cordova, a anuntat intr-o conferinta de presa ca bolnavii "se simt bine", iar numarul deceselor cauzate de acest virus se mentine la 12. Ultimul bilant dat publicitatii indica 12 morti si 260 de cazuri confirmate.

Cordova a adaugat ca mai sunt de verificat 84 de decese, posibil provocate de virusul gripei porcine. Analizele sunt verificate de o comisie de experti din Mexic, ajutati de reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ai Centrului pentru Control si Prevenire a Maladiilor.

France Presse noteaza ca in Mexic s-au luat masuri ferme impotriva contaminarii cu gripa porcina. Au fost inchise scolile, teatrele, cinematografele, muzeele, restaurantele, cafenele si discotecile. Au fost instalate, de asemenea, 115 unitati medicale mobile, pentru a detecta eventuale noi cazuri.